درود بر استاد ارزشمند، جناب محمد ابراهیمی عزیز

پیشاپیش از بذل توجه جنابعالی کمال تشکر را داشته و از اینکه مصدع اوقات با ارزشتان می شوم پوزش می طلبم.

بسیار خرسندم که در زمره ی کارمندانی مشغول به خدمت هستم که زمام امورش به دست شخصی می باشد که بدون رابطه و ضابطه های سلیقه ای و قوم گرایانه و...، بلکه تنها بر پایه ی «شایستگی، توانمندی، اخلاق و علم» که کاملا به حق و هوشمندانه بوده است منتصب گردیده. بنده نیز وظیفه دانستم توانمندی ها و تجربیات هرچند ناچیزم را در طبق اخلاص قرار داده و برای به کارگرفتن هرچه ببیشتر داشته ها و توانایی هایم اعلام آمادگی نمایم.

محمد هادی معصوم زاده

مهارت ها

طراحی گرافیکی

مشاوره و آموزش

وب و مالتی مدیا

هوشمند سازی

تحصیلات آکادمیک

سوابق تاسیس

سوابق کار در امور مالیاتی

سوابق کار سازمانی قبل از مالیاتی

تا که بودم، بود...

ارمغان سلامت

یک پروژه «نا تمام» در حوزه سلامت

اجرا در رفاه امورکارکنان

پروژه ی ارمغان سلامت (1) با هدف بهبود وضعیت سلامتی کارکنان امور مالیاتی طراحی، چاپ و به ادارات ارسال شد. این پروژه دارای یک پکیج کامل شامل CD نرم افزاری، بروشور، کاتولوگ و یک خط کش کاغذی بود که همه ی آنها در خصوص ارگونومی و حرکات کششی کارمندان در محیط کاربودند.

کلیه ی نرم افزار ها، طراحی های گرافیکی و چاپ آنها با کمترین هزینه به تنهایی توسط اینجانب انجام شد.

مقرر بود ارمغان سلامت (2) نیز با هدف تعذیه سالم و مناسب کارمندان انجام شود که با خروج بنده از اداره رفاه این پروژه نا تمام ماند.

تا که بودم، بود...

جشن دانش آموختگان

مراسمی ویژه فرزندان همکار

اجرا در رفاه امورکارکنان

جشن دانش آموختگان در دو سال متوالی توسط واحد رفاه با هدف ایجاد انگیزه و تشویق دانش آموزان در زمینه های فرهنگی و هنر در کنار علم و دانش و همچنین تقدیر و تشویق علم آموزی فرزندان همکار برگزار گردید.

در این مراسم جشن کلیه ی برنامه ها اعم از موسیقی، سرود و … توسط فرزندان همکار به اجرا در می آمد.

ایده ی اصلی و اجرای این مراسمات از اینجانب بوده و پس از خروج بنده از واحد رفاه هیچگاه برگزار نگردید. 

تا که بودم، بود...

تقدیر از پیشکسوتان

طرحی مددجویانه

اجرا در رفاه امورکارکنان

طی پیشنهاد بنده به سرکار خانم محسنی و انتقال ایده به جناب مومنی (مدیرکل وقت) موافقت گردید که هر چند وقت یک بار باتفاق چندتن از همکاران به منزل یکی از همکاران بازنشسته رفته و با اهدای لوح یادبود و هدیه ای هرچند ناچیز، جویای وضع و احوال آنها شده و حتی در صورت عدم امکان برآورده کردن نیازها و خواسته هایشان گوش شنوایی برای مسائل و مشکلاتشان باشیم. چه زیبا بود اشکهایی که به چشمانشان حلقه می زد، چرا که باور نداشتند سازمان به یاد آنهاست… ما نیز روزی بازنشسته خواهیم شد… این نیز بماند…

تا که بودم، بود...

سرکشی ادارات شهرستانها

طرحی انگیزشی

اجرا در رفاه امورکارکنان

در زمان حضور بنده در واحد رفاه به پیشنهاد بنده و موافقت مسئولین اداره و بیمه آسیا هر ماه طی یک ماموریت یک یا چند روزه به همراه نماینده بیمه اسیا جهت جویا شدن وضع و احوال کار و کارمندان به ادارت شهرستان ها سرکشی می نمودیم که با اطلاع رسانی امکانات رفاهی و تسهیلات موجود برای همکاران ایجاد انگیزه ای برای آنان می شد.

تا که بودم، بود...

سمینار و همایش ها

طرحی انگیزشی و آموزشی

اجرا در رفاه امورکارکنان

در زمان فعالیت این جانب در اداره رفاه امور کارکنان هر چند وقت یک بار، بسته به نیاز های روز و موقعیت های مختلف سمینار های آموزشی و انگیزشی در حوزه های مختلف از جمله سلامت، روانشناسی و … برگزار می گردید که اتفاقا با استقبال خوبی نیز روبرو می گردید. اما این روزها کمتر شاهد این گونه مراسمات هستیم.

البته شاید مشکلات به کل از بین رفته اند و دیگر نیازی به این دست جلسات و برنامه ها ضروریتی نداشته باشد.

تا که بودم، بود...

پیاده روی خانواده مالیاتی

طرحی در حوزه سلامت

اجرا در رفاه امورکارکنان

به پیشنهاد بنده و موافقت جناب مومنی یک بار پیاده روی خانواده ی مالیاتی انجام شد که هم استقبال خوبی شد و هم در خصوص ایجاد انگیزه های تعلق گرایانه به سازمان برخورد ها و رفتارهای جالبی مشاهده گردید. چه حیف که این دست برنامه ها که واقعا بی هزینه یا کم هزینه اند به چشم نمی خورد.

تا که بودم، بود...

برنامه های جانبی

طرحی مددجویانه و سلامت

اجرا در رفاه و روابط عمومی

تا زمان حضور بنده در ستاد سازمان همواره به دنبال چالش هایی بودم که بتواند قدری همکارانمان را از دغدغه ها و یکنواختی های سیستم خارج کند. پیگیری هایی که در خصوص این دست برنامه ها انجام می شد توسط بنده و جناب سید مهدی طیبی صورت می پذیرفت.

عملکرد اینجانب در روابط عمومی

همین قدر بگویم که با هر بار درخواست جابجایی یک کارت هدیه دریافت کردم!!!
خاطرم نیست ولی کمتر از بیست کارت هدیه نگرفتم...

حرفه ی بنده در زمینه ی روابط عمومی بوده و هست، آنقدر صرفه جویی های اقتصادی و بهره وری داشتم که تا پایان خدمت آقای طیبی بنده نتوانستم به کادر مالیاتی انتقال پیدا کنم.
کافیست از همکاران اسبق در اداره روابط عمومی جویای وضعیت کار بنده شوید تا شرح ماوقع گویند. حیف...

01

Projects 25

فرهنگ سازی مالیاتی

از سال 1973 – 1352 که کارتون رابین هود ساخته شده و در آن داروغه همواره به دنبال دریافت مالیات، آن هم به زور از مردم فقیر ناتینگهام بود در اذهان مردم، مالیات پول زور و نا حق بوده است آیا تا به حال در کتب درسی یا فیلم و … کاری صورت گرفته که معنای واقعی مالیات و علل پرداخت مالیات گفته شده باشد؟
««نسل امروز»» نیز تفکر مالدین را به ارث خواهند برد مگر فرهنگ سازی که خشت آن امروز بایستی نهاده شود.

آموزش مالیات به کودکان

قطعا درک مفاهیم کلی و چرایی مسائلی همچون مالیات نیاز به زمینه سازی و تکرار به شیوه های گوناگون دارد که در صورت عدم جذابیت و بی هدف کار کردن در راستای آموزش نتیجه بخش بودن آن را بی معنا کرده و ارزشی نخواهد داشت. هرچند بازیهایی از قبل توسط اشخاص نامی از جمله کیوساکی و … طراحی، ساخته و به فروش درآمده اند اما هیچ یک با فرهنگ مرز و بوم ایران ما بومی سازی نشده و می توان گفت انگیزه ی اصلی آن آموزش مالیات نبوده است.

02

Projects 25

03

Projects 25

آموزش مالیات به مؤدیان

عدم آگاهی و اطلاع مودیان از پیش پا فتاده ترین و قوانین و مقررات اولیه مالیاتی باعث و بانی بسیاری از تشنج ها و نارضایتی های آنها به حساب می آید که صدمات آنها نه تنها دامن گیر مودیان می شود بلکه دامنگیر همکاران ما نیز می گردد.

البته از مردم ایران که سرانه ی مطالعه آنها در روز 2 دقیقه می باشد (ایسنا آبان 1400) نبایستی توقع داشت برای رسیدن به پاسخ سوالاتشان به کتب قانون مراجعه کرد و یا مجلات و کتب آموزشی چاپ کرد.

چاپ کتاب و مجلات آموزشی هزینه بر و بی فایده است .

آموزش ق.م به کارمندان

به دلیل گستردگی دامنه ی مالیات و تغییرات و بخشنامه های مکرر می توان به جرات گفت کمتر کارمندی را می شناسیم که همچون جناب محمد ابراهیمی و آقایان بانشی و مصلی نژاد و … به همه ی جوانب قوانین مالیاتی تشرف داشته و بخشنامه ها و تغییرات روزانه را دنبال کنند.

دوره های آموزشی حضوری و بعدتر هم به صورت آنلاین و … نیز یقینا پاسخ گو نبوده و یا اگر تاثیری نیز داشته به میزان کافی نبوده است.

آیا آگاهی و دانش کارمندان نسبت به قوانین م.م و ارزش افزوده کافیست؟ آیا تاثیری در روند انجام امور و رضایت مودیان ندارد؟

04

Projects 25

05

Projects 25

پیشخوان هوشمند

با پیشرفت تکنولوژی و پذیرش آن توسط آحاد مردم، به کار گیری از امکانات دیجیتال و فن آوری های به روز که به واقع تسهیلگر اساسی امور می باشد، برای سازمان ها جز واجبات و ضروریات می باشد. امکانات و منابع حاضر در سازمان امورمالیاتی قادر به انجام امور بسیار زیادی می باشد که متاسفانه میزان بهره گیری از این امکانات بسیار محدود و ناچیز است. کما اینکه پیشخوان های هوشمند مستقر در ادارات به تنهایی قادر به پاسخگویی بسیاری از نیاز ها و رفع مسائل می باشد که به جرات می توان گفت حد اقل استفاده از آن صورت می پذیرد.

به راستی چرا از این امکانات بهره ی کافی برده نمی شود؟

تعامل همکاران

این روزها برنامه های شبکه اجتماعی به وفور دیده می شود که همکاران ما جهت ارتباط و تعامل با یکدیگر از گروه های این اپلیکیشن ها استفاده می کنند که یقینا شما از معایب آن مطلع هستید، راه اندازی سامانه ای که در آن امکان داشتن تعاملات مختلف بین همکاران وجود داشته باشد یقینا برخی از این معضلات را برطرف خواهند کرد.

06

Projects 25

07

Projects 25

وزرای منتخب

با توجه به الکترونیکی شدن خدمات اداری و انجام امور به صورت بر خط، سازمان ها روز به روز به برون سپاری ها بیشتر روی می آورند. اداره امور مالیاتی نیز اکثر این موارد را به کافی نت ها واگذار نموده که به جز برخی آموزش ها سیستم نظارتی و یا معرفی منتخبین وجود ندارد.

آیا عدم آگاهی ها و اشتباهات کافی نتی ها برای اداره امور مالیاتی و مودیان مشکل ساز نبوده است؟

آمدیم نبودید...

یکی از مورد هایی که باعث نارضایتی مودیان می شود عدم حضور همکاران در محل کار (مرخصی استعلاجی، استحقاقی و …) می باشد، قطعا اطلاع به رئیس بلافصل از قبل همیشه میسر نبوده و تعهد کار آن نیز معین و مشخص نمی باشد. این جمله برای من که در حوزه فعالیت کرده ام بسیار آشناست: (هربار آمدم نبوده اند)

08

Projects 25

09

Projects 25

خدا خیرتون بده...

میزان رضایت مودیان از عملکرد همکاران از طرفی یکی از عوامل تاثیر گذار در ارزیابی عملکرد می باشد که در ارتقا رتبه ی کارکنان نیز مد نظر قرار می گیرد و از طرفی  منجر به کاهش تشنج ها و درگیری های بین مودی و کارمندان خواهد شد. امروزه از سیستم های متنوعی برای این امر استفاده می شود که برخی از آنها نیاز به سخت افزار و برخی نیز به دلیل تحمیل نمودن هزینه و عدم ضرورت برای مودیان انجام نمی گردد.

آیا شیوه ای برای سنجش عملکرد کارمندان توسط مودی وجود دارد که بدون هزینه و به صورت الزامی باشد؟

client2

مگه خدماتی هم می دید؟

در دول مختلف یکی از رایج ترین کارها Show Off یا همان خودنمایی کردن خدماتیست که ارائه می دهند، سازمان امور مالیاتی نیازی به این کارندارد اما همان آگاهی های اولیه نیز داده نمی شود. این است که همیشه مودیان شاکی اند و با جان و دل اقدام به پرداخت مالیات خود نمی کنند. همیشه از سوریه و لبنان سخن می گویند کما اینکه هزینه های درمان و شهرسازی نیز از همین مالیات ها پرداخت می شود.

مگر جز این است که خدمات میگیرند؟ پس چرا نگوییم؟

10

Projects 25

11

Projects 25

شما داشتین ما نداشتیم!!!

در بین همکاران یکی از رایج ترین شکوه ها نداشتن خدمات رفاهی و تفریحی مثل استخر و… هست و قیاس با سایر ارگان ها وسازمان ها که دارند و ما نداریم!! سیاسیت سازمان مبنی بر واریز نمودن را آگاهیم اما اینکه پولش را می دهیم حسی را که بای، منتقل نمی کند. البته قبلتر در این خصوص بنده اقداماتی نموده ام و جواب هایی عجیب گرفتم. اگر اقداماتی نیز در این راستا انجام شده و می شود اطلاع رسانی قدری نیاز به اصلاح دارد.

client1

5S با طعم ستاره!!

یکی از مهم ترین عوامل روانی تاثیرگذار بر روی کارمندان فضای محیط کار و نظم محل کار آنهاست، اداره امور مالیاتی نیز به دلیل استفاده از پرونده های متعدد و نیاز مبرم به آنها در طول روز، اهمیت این موضوع را دو چندان می نماید.

آیا معیار سنجش و یا ابزاری برای تشویق کارکنان نسبت به رعایت اصول 5s  تدوین و یا طراحی گردیده است؟

12

Projects 25

13

Projects 25

زنگ سلامت

برای شروع کردن نیازی نیست عالی باشیم ولی برای عالی بودم باید شروع کنیم. این بار ما باشیم که به همکارانمان بها بدهیم و با یک زنگ سلامت حتی برای 2 دقیقه (چهار 30 ثانیه) در روز به همکارانمان یادآوری کنیم با چند حرکت ساده می توانند از آسیب های جدی در آینده جلوگیری کرد.

مگر جز این است که سلامت جسم و روح همکاران باعث رضایت شغلی آن ها میگردد؟

وکیلِ با زن نشسته؟

یکی از دغدغه های مودیان مالیاتی خصوصا اشخاص حقوقی و فروشگاه ها بهره گیری از خدمات مشاورین مالیاتی است که همچون وکیل عمل نموده و در راستای انجام وظایف قانونی و مالی به آنها یاری برسانند. سوال اینجاست که چه مسی بهتر از همکاران بازنشسته ی ما (اینده ی خودمان) که با گوشت و پوست و استخوان خود مالیات را درک کرده و 30 سالدر این سازمان خدمت کرده اند و اکنون بدون مزایا و تنها با حقوق بازنشستگی بایستی امورات خود را بگذرانند.

آیا مشاورین مالیاتی مورد تائید امور مالیاتی وجود خارجی دارد؟؟ کجا می توانیم به آنها دسترسی پیدا کنیم؟

14

Projects 25

15

Projects 25

پاشو قبض منو پرداخت کن!

با پیشرفت تکنولوژی مردم با انجام امور به صورت الکترونیک آشتی نموده اند اما هنوز هستند افرادی که حتی برای پرداخت قبوض با دستگاه های پوز نیز مشکل دارند، کافیست برای این مسائل رایج و پیش پا افتاده ای مانند این موضوع، یک راهنمای ویدئویی ساخت و به صورت متمرکز در یک مکان انجام شوند تا در هنگام رسیدگی و یا در میان کلام یک ممیز نیاز به پاسخ دادن به این مسائل پیش پا افتاده نباشد.

چطور ساده ترین سوالات را بدون نیروی انسانی پاسخ بدهیم؟

شایستگان!!!

آنچه مرا برآن داشت که عزم خود را نسبت به همکاری با مجموعه ی مدیریت جزم نمایم انتخاب شایسته ی مدیر شایسته بود، چون همه جا از شایستگی ایشان شنیده بودیم و بنده نیز به عینه دیده بودم، اما آیا شایستگان اداره جایی دیده می شوند یا به دیگران معرفی می گردند؟
یا اینکه فقط جز 20 درصدی های پر ماجرا جز افراد منفور به حساب می آیند؟ فضایی برای رقابت هست؟

16

Projects 25

17

Projects 25

دورهمی های کاری

بسیاری از قوی ترین و برترین سازمان های گسترده ی بین المللی یکی از روش های اساسی برای ایجاد حس تعلق و درگیر نمودن کارمندان به محیط کار و بالابردن بهره وری آنان برگزاری دورهمی ها و اردو ها و همایش هاست، اینجاست که کار و محیط کار برای همه لذت بخش خواهد شد. آخرین باری که همکاران را دور هم جمع کردیم و یکدیگر را دیدیم چه زمانی بود؟ (روحش شاد محسن آویزه و آخرین افطاری؟؟)

چه ربطی داره؟؟

شنیده ها حاکی از آن است که بودجه ی بسیاری برای هسته ی پژوهش ادارات در نظر گرفته می شود تا مقالات و رساله هایی به تحریر درآید و روابط علت و معلولی معین گردند. آیا هسته ی پژوهشی هست و اگر هست به جز برگزاری مسابقات تکراری اقدامی انجام می دهند. آیا سوالی نداریم که نیاز به اساس علمی و تحقیقات میدانی داشته باشد؟ ربط یک علت به معلول و… شاید شیوه های به کارگیری و تشویق قدری نیاز به اصلاح داشته باشد.

18

Projects 25

19

Projects 25

کمیته رابطین اصناف

درصد قابل توجهی از مودیان مالیاتی از صنوف مختلف می باشند که هر کدام دارای اتحادیه ای خاص می باشد. نداشتن رابط و یا سامانه ای خاص برای این صنوف مسائل بسیاری را منجر می شود که بعضا عواقب بسیار فجیهی به بار می آورد. (چاپ به عنوان نمونه) آیا به تعداد صنوف نیروی کار در اداره نداریم که پاداشی اندک راهنمای آنان باشند یا نمی توانیم یک شخص از هر صنف به عنوان رابط انتخاب نمائیم.

نگید توروخدا، عیبه!!

تبلیغات، اطلاع رسانی و انتقال پیام و محتواها در فضای مجازی و صفحات رسمی مانند اینستاگرام، روبینو، آیگپ و … این روزها خوش اقبال تر از حتی صدا و سیما و رزنامه ها و مجلات آنلاین و … است. آیا ما صفحات رسمی داریم؟ چه محتوایی بارگذاری می گردد؟ به جز پیامک از چه روشی پیام هایمان را به مودیان اطلاع رسانی می کنیم؟

20

Projects 25

21

Projects 25

می فهمم چی میگید ولی متوجه نمی شم!!!

حتما برای شما هم پیش آمده که چندین و چند بار یک موضوع را برای یک مودی توضیح بدهید و باز هم بگوید که متوجه نمی شود، کافیست بگوئید گوشی ات را از جیب مبارک دربیاور و با دوربین خود روی این QR CODE بگیرید و آنقدر ویدئو را تماشا کنید تا کاملا متوجه شوید…
آنگاه برای خود یک لیوان چایی بریزد تا پس از استراحتی کوتاه به ادامه ی کار خود بپردازید.

مسابقه همکاران و مودیان

طراحی و برگزاری مسابقات مختلف با هدف افزایش میزان آگاهی مودیان و همچنین ارتقا سطح علمی همکاران از جمله برنامه های کم هزینه ایست که یقینا توجه به آنمی تواند باعث افزایش بهره وری کارکنان گردد. الزامی ندارد جوایز زیادی برای آن در نظر گرفت، کافیست به خوبی اطلاع رسانی گردد و به جای یک منبع کلی از یک قسمت جزئی برای مسابقه استفاده کرد. فراموش نکنیم سرانه ی مطالعه…

22

Projects 25

23

Projects 25

بده بستان های اداری

یکی از بهترین موقعیت هایی که می تواند در راستای رسیدن و نیل به اهداف هر سازمانی کمک کند امکان و ایجاد روابط با سایر سازمان ها و ارگانهاست. اداره امور مالیاتی نیز از قبلتر (با توجه به ارزش افزوده) بده بستانهایی را با شهرداری ها دارد اما امکانات دیگری وجود دارد که تا کنون استفاده نشده و یا می شود بیشتر بهره برد. فقط کافیست مطالبه کنیم.

به عنوان مثال بیلبورد های شهری فقط در 2 ماه مربوط به اظهارنامه ها به اداره امور مالیاتی داده می شود، چه بسا اینکه در طول ایام سال نیز می توان بهره برد.

موسیقی یا آرامبخش!!!

آنچه امروز به لحاظ روانشناسی اثبات شده و در بسیاری از اماکن نیز از آن بهره می برند ایجاد فضایی ارام برای پرسنل و مراجعین آنهاست. فضای اداری امور مالیاتی ذاتا متشنج است پس شاید بتوان با حتی چند دقیقه موسیقی صبحگاهی یا حتی تلویزیون های مستقر در ادارت موسیقی های بیکلامی را پخش نمود که تاثیر آن را به خوبی بگذارد. 

24

Projects 25

25

Projects 25

هوش مصنوعی

با پیشرفت تکنولوژی و امکانات موجود می توان گفت هر نشدنی، شدنیست.

برای بسیاری از سوالات پاسخی وجود دارد که با هوش مصنوعی امکان پاسخگویی آن وجود دارد. این موضوع را به صورت حضوری تشریح خواهم نمود.

https://asemanteam.com/wp-content/uploads/2022/08/13910710_4803_192k.mp3
Scroll to Top