الگوریتم پاندای گوگل به عنوان یکی از الگوریتم های جدید گوگل به شمار می رود این الگوریتم را در ارتباط با رتبه بندی سایت ها طراحی کرده اند.
الگوریتم پاندا چیست و چه وظایفی دارد
الگوریتم پاندای گوگل چیست؟ این الگوریتم به عنوان یکی از الگوریتم های جدید گوگل به شمار می رود این الگوریتم را در ارتباط با رتبه بندی سایت ها طراحی کرده اند. 9 سال از ارائه ی الگوریتم مورد نظر گذشته و کار اصلی آن مبارزه با سایت های متقلب است. این سایت ها با عرضه ی محتوای بی ارزش و کپی باعث خستگی و دلزدگی کاربران می شوند.
در واقع الگوریتم گوگل پاندا را به عنوان پالایه جستجو می شناسند، این الگوریتم برای اولین بار در سال 2011 مشاهده شده است. درباره الگوریتم پاندا باید بگوییم که مهم ترین وظیفه ی آن متوقف کردن سایت های بدون کیفیت از نظر محتوایی است. این الگوریتم هر چند وقت یکبار به روزرسانی یا آپدیت می شود که این فرایند می تواند به ضرر یا زیان سایت های تولید کننده ی محتوا باشد.
پاندا تحت تاثیر فاکتورهای مهمی نظیر کپی نبودن محتوا و ارزشمند بودن آن قرار دارد و از این موارد چشم پوشی نخواهد کرد.
تاثیر الگوریتم پاندا بر سئو چیست
گوگل برای اینکه به موتور جستجوی خود نظم ببخشد و همچنین برای نظارت بر محتوا ها و جریمه کردن محتواهای بی ارزش الگوریتم سئو پاندا را معرفی کرد. برخی از افراد عقیده دارند که این الگوریتم خشن است. اگر بخواهیم صریح در رابطه با این مطلب صحبت کنیم الگوریتم پاندا با کسی شوخی ندارد و باعث می شود که محتواهای کپی شده و دارای ارزش پایین که در سایر سایت ها وجود دارد توسط کاربر در نتایج جستجو مشاهده نشود. در صورتی که یک سایت توسط الگوریتم پاندای گوگل جریمه شود باز گرداندن سایت زمان بر و در برخی مواقع غیر ممکن است.
برای آشنایی بیشتر با الگوریتم پاندای گوگل باید بدانید که این پاندای خشن بخش های مختلفی را بررسی می کند که در ادامه قصد داریم به توضیحات مختصری در این رابطه بپردازیم.
بخشهای بررسی شده توسط الگوریتم پاندا در سایت
محتوای کپی شده
شاید اصلی ترین وظیفه ی الگوریتم پاندای گوگل این باشد که محتوا های کپی شده را مورد بررسی قرار دهد. این الگوریتم هوشمند تشخیص می دهد که این محتوا در سایت دیگری وجود دارد پس دیگر نیازی نیست که یک سایت دیگر نیز این محتوا را بالا بیاورد. از دیگر مواردی که باید به آن توجه کنید این است که محتواهای موجود در سایت شما مشابه نباشد زیرا پاندا این نوع محتوا را نیز شامل کپی دانسته و سایت شما را به سمت جریمه شدن می برد. البته می توانید با استفاده از نوفالو و نوایندکس صفحه ی مورد نظر را از دسترسی موتورهای جستجو را به محتوای تکراری سایت تان ببندید.
محتوای باکیفیت
همان طور که قبلا اشاره کردیم الگوریتم پاندای گوگل تنها به دنبال محتواهای تکراری است بلکه این الگوریتم نسبت به محتواهای بی کیفیت نیز حساس هست. نکته قابل ذکر در این مبحث، محتوا را تنها برای ارتقا در گوگل تولید نکنید بلکه محتوایی تولید کنید که مورد توجه کاربران و مخاطبان شما قرار بگیرد سعی کنید محتوای تولیدی شما به شکلی باشد که کاربر نیاز نداشته باشد به سایت دیگری مراجعه کند. در برخی مواقع کاربر پس از کلیک کردن بر روی محتوای مورد نظر یا به صفحه ای نامرتبط هدایت می شود یا با صفحه ی خالی مواجه می شود. جالب است بدانید که گوگل این موارد را نیز تشخیص داده و رتبه سایت شما کاهش پیدا می کند.
آشنایی با قوانین تبلیغات سایت
پس از بررسی و ارزیابی محتوای موجود در سایت یعنی از لحاظ کمیت و کیفیت آن ها را سنجیده و پس از آن به مسئله تبلیغات در سایت خود توجه کنید. سعی کنید آگهی ها به نسبت محتوای سایت شما زیاد نباشد زیرا باعث می شود که مخاطب با یک وب سایت پر از شعارهای تبلیغاتی روبرو شده و باعث دلزدگی آن ها خواهد شد. این موضوع باعث می شود که سایت شما توسط کاربران بلاک شود. هنگامی که یک سایت توسط کاربران مسدود یا بلاک شود گوگل این موضوع را تشخیص خواهد داد و باعث می شود که وب سایت شما در دسته ی سایت های بی کیفیت دسته بندی شود. بهتر است آگهی های کمتر و با کیفیت بالا را در سایت خود قرار دهید.
عملکرد الگوریتم پاندا و پنگوئن چگونه است
همان طور که در ابتدا اشاره کردیم الگوریتم پاندای گوگل یکی از پیشرفته ترین الگوریتم های گوگل است که مهم ترین وظیفه ی آن تشخیص کپی و محتوای بی کیفیت در سایت های مختلف است. یکی دیگر از الگوریتم های معروف گوگل، الگوریتم پنگوئن است که عملکردی شبیه به فیلتر داشته و وظیفه ی آن مقابله با سایت هایی است که از طریق شیوه های اسپم و همچنین انباشتن صفحات از کلید واژه ها تلاش می کنند که در نتایج موتور جستجو گر گوگل تغییر ایجاد کرده و خود را به رتبه های بالاتر گوگل بکشانند اما الگوریتم پنگوئن سایت های این چنینی را شناسایی کرده و آن ها را جریمه می کند. در واقع می توانیم این ادعا را داشته باشیم که الگوریتم پاندا و پنگوئن هر دو جزو الگوریتم های ضد اسپم هستند.
الگوریتم پاندا چه بخش هایی را کنترل می کند
در ادامه آموزش الگوریتم پاندا باید بدانید که وظیفه ی این الگوریتم بررسی و شناسایی وکنترل محتواهای کوتاه، صفحات تکراری و بی ارزش، محتوا های کپی شده است. الگوریتم پاندای گوگل سایت هایی را که از قوانین گوگل پیروی کرده و در کنار آن از محتوایی با ارزش بالا برخوردار هستند را شناسایی کرده و سایت های نا معتبر را نیز حذف خواهد کرد. با توجه به این عملکرد کاربران این امکان را دارند که با اطمینان بیشتری از سایت های مورد نظرشان استفاده کنند.
تاثیرات الگوریتم پاندای گوگل در ایران از سال 2013 آغاز شده است و به این ترتیب کم کم سایت هایی که از محتوا های بی ارزش و کپی شده همچنین تکنیک های کلاه سیاه استفاده می کردند به تدریج از نتایج گوگل حذف شده و گرفتار پنالتی گوگل شدند.
اگر می خواهید روند کار شما بهبود پیدا کند باید از تولید محتوا های اشتباه و روش های کلاه سیاه فاصله بگیرید. برای دوستی با الگوریتم پاندای گوگل می توانید مراحل زیر را انجام دهید:
- ابتدا روش های تولید محتوای غیر اصولی را رها کنید
- بهتر است محتواهای تکراری را ویرایش یا به کل حذف کنید.
- محتواهای قدیمی سایت را قدرتمند، سودمند و با کیفیت کنید.
- نسبت به تبلیغات سایت و مقایسه ی آن با میزان محتوا یک نگرش جدید داشته باشید.
- از اینکه محتوای صفحه ی خاص با جستجوی کاربران هماهنگ باشند اطمینان حاصل کنید.
- الگوریتم های مهم گوگل که باید سئو کاران با آن ها آشنایی داشته باشند
الگوریتم های پاندا، پنگوئن، مرغ مگس خوار و غیره هر کدام وظیفه ای دارند. در میان این الگوریتم ها پاندا به عنوان یکی از اصلی ترین الگوریتم های گوگل به شمار می رود. این الگوریتم علاوه بر بررسی و کنترل کیفیت محتوا های سایت های مختلف به ارزیابی میزان رضایت کاربران از سایت های اینترنتی نیز می پردازد. عملکرد الگوریتم پاندای گوگل بسیار پیچیده است. یکی از اصلی ترین عملکردهایی که الگوریتم پاندای گوگل به آن حساسیت نشان می دهد کم بودن محتوای سایت است. جالب است بدانید که بسیاری از صفحات که دارای چند جمله یا محتوای کمی هستند، این نوع صفحات باعث نارضایتی کاربران شده است. در صورتی که یک محتوا به کرات در سایت شما تکرار شده الگوریتم پاندای گوگل دست به کار شده و سایت را حذف می کند. برای جلوگیری از حذف منابع کپی شده را برداشته یا با ذکر منبع بیاورید.
منبع : rayamarketing