اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟ و اشتباهات رایج در آن

استفاده از افراد مشهور در بازاریابی امر جدیدی نیست همواره در تبلیغات شاهد حضور بازیگران، ستاره ­های فوتبال یا سایر رشته های ورزشی، خوانندگان و … بوده ایم. اما در عصر حاضر اینفلوئنسر مارکتینگ یا Influencer Marketingصرفاً به نمایش افراد مشهور در تبلیغات ختم نمی شود بلکه باید برای آن برنامه ریزی درست داشته باشید تا برای برندتان کارآیی موردنظر را داشته باشد. در آغاز بازاریابی با استفاده از اشخاص نامور ممکن است ناامید کننده باشد، و بسیاری از بازاریابان برند نمی دانند از کجا و چگونه باید آغاز کنند.

با اینکه بازاریابی توصیه ای (Word Of Mouth) رویکرد جدیدی نیست، اما بازاریابی افراد تاثیرگذار در فضای آنلاین و دیجیتالی رویکردی جدید است، در نتیجه برندها و شرکت هایی که درگیر این نوع استراتژی بازاریابی هستند چیزهای زیادی برای یادگیری دارند. امروزه این روند بیشتر در شبکه های اجتماعی مورد استفاده قرار میگیرد، چراکه تعامل مخاطبان در شبکه های اجتماعی بسیار بالاتر است، اما لازمه موفقیت در آن شناخت این محیط و قواعد فعالیت در آن است.

واقعیت آن است که بسیاری از برندها رویکرد اشتباهی را در استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ به کار گرفته اند، و نتایج حاصل شده به قدری ضعیف است که نرخ بازگشت سرمایه حاصله بسیار پایین تر از حد مطلوب است. شاید ابتدا بهتر باشد اینفلوئنسر را تعریف کنیم و مشخص کنیم اینفلوئنسر به چه افرادی اطلاق میشود.

اینفلوئنسر(Influencer) کیست؟

اینفلوئنسر شامل تعاریف و موجودیت های متنوعی است که از این طریق به معرفی برخی از آنها خواهیم پرداخت.

مهم است که به خاطر بسپارید این افراد ابزار ساده ی بازاریابی نیستند، بلکه بیشتر به منزله ی سرمایه ی روابط اجتماعی محسوب میشوند که برندها میتوانند با استفاده از آنها به اهداف بازاریابی خود دست یابند. با توجه به این تعاریف اینفلوئنسرها فقط شامل سلبریتی ها و افراد مشهور در جامعه نمیشوند، هر فردی که در حوزه ی خاصی تعداد فالوور و دنبال کنندگان زیادی داشته باشد که با او در تعامل هستند، هم اینفلوئنسر محسوب میشود.

اینفلوئنسرهای شبکه های اجتماعی چه کسانی هستند؟

در طول دهه گذشته شاهد رشد سریع اهمیت شبکه های اجتماعی در سبک زندگی افراد بوده ایم. طبق آماری که در سال 2017 توسط Global Digital Statshot منتشرشد، 3.028 بیلیون نفر به طور مستمر از شبکه های اجتماعی استفاده میکنند، که 40% جمعیت جهان را شامل میشود. این افراد به ناچار اینفلوئنسرهای شبکه های اجتماعی را دنبال میکنند تا آنها را در تصمیم گیری هایشان راهنمایی و هدایت کنند.

اینفلوئنسرهای شبکه های اجتماعی افرادی هستند که به واسطه دانش یا تخصص شان در حوزه ای خاص برای خود شهرتی دست و پا کرده اند. آنها به صورت مرتب در مورد موضوع های تخصصی شان در شبکه اجتماعی مدنظرشان پست میگذارند و دنبال کنندگانی که توجه بسیاری به این موارد دارند را با خود همراه میکنند.

برندها اینفلوئنسرهای شبکه های اجتماعی را دوست دارند آنها میتواند روندهای جدیدی خلق کنند و دنبال کنندگان خود را برای خرید محصول یا استفاده از برنامه های ترغیبی، تشویق کنند.

انواع اینفلوئنسرها

اکثر اینفلوئنسرها در یکی از چند دسته ی زیر قرار میگیرند که آخرین دسته به سرعت به مهمترین دسته تبدیل شده است :

  1. سلیبریتی ها یا افراد مشهور
  2. متخصصان صنعت و رهبران فکری
  3. وبلاگ نویس ها و تولیدکنندگان محتوا
  4. میکرو اینفلوئنسرها

امروزه حجم بسیاری از مارکتینگ اینفلوئنسر اجتماعی در شبکه های اجتماعی به وقوع میپیوندد، و به طور برجسته ای توسط میکرو اینفلوئنسرها و وبلاگ نویس ها. متخصصان صنعت و رهبران فکری مانند روزنامه نگاران هم میتوانند به عنوان اینفلوئنسر در نظر گرفته شوند و جایگاه مهمی را برای برندها حفظ کنند. و نهایتا سلبریتی ها هستند که اینفلوئنسرهای اصلی محسوب میشوند، و با وجود اینکه اهمیت آنها به عنوان اینفلوئنسر رو به کاهش است اما همچنان نقش قابل توجهی در این امر دارند.

استفاده از اینفلوئنسرها در برنامه های بازاریابی کار آسانی نیست و موفقیت در آن نیازمند بودجه ای کافی و مارکتینگ پلن اصولی است.

اشتباهات رایج در اینفلوئنسر مارکتینگ

در ادامه چند راهکار آسان برای معمول ترین اشتباهاتی که معمولا برندها در استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ مرتکب می شوند، آورده شده است. با پیاده سازی این موارد در استراتژی بازاریابی آنلاین خود میتوانید کارایی کمپین بازاریابی خود را افزایش دهید.

ما در زمانی اندک پول هنگفتی را خرج افراد مشهور کردیم

اینفلوئنسر مارکتینگ این قابلیت را دارد که به سرعت افزایش قیمت پیدا کند. یکی از اشتباهات بازاریابان آن است که بر امتیازات این افراد به عنوان شاخصی برای خلق ارزش، تمرکز می کنند. هرچند، نرخ تعامل بیشتر دسترسی و اثرگذاری اینفلوئنسرها را موثر می کند، و بازاریابان هم باید بر این موارد تمرکز کنند و بر این اساس مناسب ترین گزینه را برای همکاری انتخاب کنند، نه اینکه صرفا به خود فرد توجه نشان دهند. همچنین در نظر داشته باشید همکاری با اینفلوئنسرها باید مداوم باشد تا به نتیجه ای مطلوب برسید.

امروزه اینفلوئنسرهایی که به کار تبلیغات مشغول هستند محصولات بسیاری را تبلیغ می کنند (حتی محصولاتی که با هم رقیب هستند) بنابراین اگر فقط یک بار از خدمات آنها استفاده کنید فقط رقبا را از وجود آنها آگاه ساخته و در واقع راه را برای آنها باز کرده اید چرا که برند شما به سرعت در میان سیل عظیم تبلیغات این افراد فراموش خواهد شد. بنابراین چنانچه بودجه کافی جهت انجام مداوم این تبلیغات را ندارید، توصیه میشود وارد این گونه تبلیغات نشوید مگر آنکه از نتیجه مطمئن باشید و یا آفر بزرگی ارائه دهید که مشتریان بالقوه از آن پس بدون واسطه برند شما را دنبال کنند.

رویکردی مناسب در این مورد، به طور مثال، نگاه کردن به میانگین تعداد بازدیدکنندگان ده ویدیو یا تعداد لایک های ده تصویر قبلی فرد اثرگذار در شبکه اجتماعی مثل اینستاگرام است. این کار تا حد بسیار زیادی به شما نشان خواهد داد که می توانید انتظار چه مقدار بازدید و تعامل را در صفحه ی این فرد داشته باشید.

پلتفرم های اینفلوئنسر مارکتینگ و تحلیل های خدمات اجتماعی میتوانند به برندها کمک کند تا متوجه شوند، به کدام فرد اثرگذار باید هزینه ای پرداخت کنند و حتی هریک تا چه میزان بازگشت سرمایه برای آنها خواهد داشت، بنابراین برندها همیشه می توانند با توجه به سود و زیان این مورد موقعیت آنها را تعیین کنند.

اوه ، بچه های من این شخص را دوست دارند

اگر بخواهید مبنای تصمیم گیری خود را بر علایق فرزندتان بگذارید، مطمئناً دچار شکست خواهید شد. درست است که مشورت گرفتن از نسل جوان در مورد افراد مشهوری که دوست دارند و الگوی خود قرار داده اند، خوب است، اما نباید روش انتخاب فرد تاثیرگذار شرکت تان را بر این اساس پیش ببرید.

تعیین افراد تاثیرگذار مناسب برای کمپین، یعنی افرادی که به مخاطبان هدف دسترسی داشته باشند و با آنها تعامل قابل توجهی برقرار کنند، جزئی اساسی در موفقیت اینفلوئنسر مارکتینگ محسوب می شود. مصرف کنندگان به راحتی متوجه ارتباطات اجباری بین برندها و افراد تاثیر گذار می شوند، و این موضوع می تواند تاثیراتی منفی روی برند داشته باشد.


خوشبختانه، روش هایی است که به برندها اجازه می دهد به وسیله برچسب ها و دیگر فیلترهای موجود برای بررسی شاخص های اصلی، افراد اثرگذار خود را انتخاب کنند. اما، حتی قبل از آن، لازم است اهداف کمپین خود را بشناسید تا انتظارات خود را تعیین کنید، و سپس مطمئن شوید که این فرد تاثیرگذار قادر به تحقق انتظارات شما هست یا خیر.

 “هرچه بزرگتر، بهتر!”

ذهنیت “هر چه بزرگتر، بهتر” بطور سنتی نشانه ی یک کمپین تبلیغاتی/ بازاریابی موفق بوده است. باوری قدیمی و بلند مدت در این مورد آن است که هرچه برندها از شبکه های اجتماعی مشهورتر و پر شورتر مثل اینستاگرام، توییتر، فیس بوک، یوتیوب و… استفاده کنند بیشتر به ذهن سپرده می شوند و نتایج بهتری را نیز رقم می زنند. اما جالب است بدانید، این رویکرد گران و از مد افتاده است. و به همین دلیل است که این روزها برندهای باهوش به دنبال افراد تاثیر گذار در سطح خرد و با مخاطبان محدود هستند.

میکرو اینفلوئنسرها معمولا  مخاطبان پرشوری دارند و تمایل بیشتری برای همکاری جهت به اشتراک گذاری پیام ها و تصاویر برندها نشان میدهند.

اما چرا؟

به این خاطر که اکثر آنها متوجه این مورد شده اند که فعالیت شبکه ی اجتماعی آنها به جای یک وسیله ی سرگرمی به یک شغل تمام وقت تبدیل شده است، و آنها حاضر اند زمان و تلاش قابل توجهی را صرف کنند تا از این طریق برای برندهای مختلف کار کنند.

صحبت آخر این است که اجازه ندهید تجربه بد یک نفر شما را از به کارگیری استراتژی بازاریابی اینفلوئنسر مارکتینگ، که می تواند برای برندتان موثر واقع شود، منصرف کند. در حال حاضر برندهای بزرگی مانند لورال L’Oréal  و الی جی LG با به کارگیری بازاریابی افراد تاثیرگذار، به نتایج قابل توجهی دست یافته اند. از طرفی خود را با برندهای بزرگی که بودجه های هنگفتی برای تبلیغات در اختیار دارند مقایسه نکنید. اگر بودجه محدودی دارید بهتر است برای خود صفحه ای درست کنید و با خلق پست هایی جذاب و زیبا خود را معرفی کنید.

اینفلوئنسرمارکتینگ
به آمارهای زیر توجه کنید :

اینفلوئنسر مارکتینگ آمده است که بماند و اگر آن را درست انجام دهید به هیچ عنوان استراتژی سختی نخواهد بود. مانند هر تصمیم تجاری دیگر، مطمئن شوید که این رویکرد مناسب برندتان است، و برآورد کنید به چه مقدار بودجه را می توانید به آن اختصاص دهید و از ابزارهای موجود استفاده کنید تا گزینه ها را فیلترکرده و بهترین مورد را برای آغاز بازاریابی افراد تاثیرگذار انتخاب کنید.

منبع : beloved.marketing

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *