این روز ها که بازاریابی پیشرفت های وسیعی داشته است روش های آن نیز برای تحت تاثیر قرار دادن افراد متفاوت شده است. برندهای مطرح در سراسر دنیا آموخته اند که برای تاثیرگذاری بیشتر می بایست حرف هایشان را از دهان مردم بزنند، مردمی که ذینفع نیستند اما همچون رسانه ای اثربخش کالاها و خدماتشان را تبلیغ می کنند بازاریابی دهان به دهان که در بسیاری از موارد توسط مدیران و صاحبان صنایع ایرانی جدی گرفته نشده و کم اهمیت تلقی می شود یکی از اثربخش ترین مجراهای ارتباطی مورد استفاده برندها به شمار می رود

تعریف بازاریابی کلامی یا شفاهی این است : به مردم دلیلی بدهید تا در مورد کالای شما حرف بزنندو کاری کنید که این گفتگو جریان داشته باشد.در این پست می خواهیم به قانون اصلی بازاریابی شفاهی اشاره ای داشته باشیم.

بازاریابی دهان به دهان و شفاهی رقابت در بازاریابی را سخت و سخت می کند چرا که این روز ها بازاریابی پیشرفته دیگر مثل قبل نیست بلکه حالا در همه جا جریان دارد

استفاده از نام بازاریابی شفاهی، اخیرا در بازاریابی رسمی باب شده است. این بدان معناست که بسیاری از چیزهایی که می بایست تحت عنوان توصیه ی کلامی گروه بندی می شدند، به این عنوان شناخته نمی شوند. این گونه نام گذاری متناقض، باعث شده که ما نتوانیم میزان توصیه ی کلامی را به درستی بسنجیم.یک نگاه دیگر به نحوه ای که شما منابع مشتریان جدید را توصیف می کنید، این موضوع را روشن خواهد کرد. حال، هر منبعی را که تحت عنوان «مشتری به مشتری» نام گذاری می کردید، با نام توصیه ی کلامی طبقه بندی کنید. به توصیه ی کلامی، اعتباری که شایسته ی آن است را بدهید، آن گاه میزان واقعی تأثیر آن را بر حرفه ی خود خواهید دید.

تأثیر توصیه ی کلامی بر تجارت و حرفه ی شما، بسیار بیشتر از آن است که می پندارید. متأسفانه بیشتر حرفه ها قادر به اندازه گیری و سنجش درست آن نیستند، پس زمانی که با آن مواجه می شوند، نمی توانند آن را تشخیص دهند. در واقع، در بسیاری از گزارش های بازاریابی، این عامل کاملا از قلم افتاده است. من تاثیر توصیه ی کلامی را «آمار پنهان» می نامم.

با ظهور شبکه های اجتماعی و بروز چهره جدید شبکه جهانی اینترنت، تبلیغات دهان به دهان شکل پیچیده تری به خود گرفت. این پلتفرم های جدید امکان گفت و گوی همزمان میلیون ها نفر در مورد مباحث مختلف را فراهم کرده بودند و همین موضوع جایگاه تبلیغات دهان به دهان را در سبد رسانه ای شرکت ها پر رنگ تر کرد و باعث قدرتمند تر شدن هر چه بیشتر آن شد. صاحبان برندها تعاملات (اصطلاحا Buzz) بین کاربران شبکه هایی همچون فیس بوک و توییتر را موجی می دیدند که می توانستند فعالیت های ارتباطی خود را بر آن سوار کنند که در اکثر مواقع موفق هم بودند. در موج ایجاد شده مفاهیمی همچون بازاریابی ویروسی سر و شکل جدی تری به خود گرفته و مورد توجه مدیران قرار گرفتند.

موفقیت در بازاریابی دهان به دهان صد البته به نوع محصول یا خدمتتان نیز بستگی دارد. همچنین فاکتورهایی از جمله میزان قدمت برند، دانش برند، تمایز، تناسب بین محصول و مخاطب، رضایت از محصول و … نقش کلیدی در ایجاد تبلیغات دهان به دهان برای یک محصول یا برند دارند.می خواهم در مورد تعدادی از نکات کلیدی تبلیغات دهان به دهان صحبت کنم اما قبل از آن بیایید سری به اعداد و ارقام بزنیم. Forbes می گوید 64 درصد از دست اندرکاران بازاریابی اعلام کرده اند که بازاریابی دهان به دهان اثربخش ترین روش بازاریابی است. همچنین Adage اعلام کرده که 20 الی 50 درصد از خریدها ناشی از توصیه های دهان به دهان است، تکرار می کنم 20 الی 50 درصد! همچنین 92 درصد از مردم توصیه های دوستان و افراد خانواده خود را باور می کنند. پس برندهای ایرانی منتظر چه چیزی هستند؟ منتظر آن 8 درصد؟ لطفا همین امروز دست به کار شوید!

مشاهده مقالات مشابه در مشاوره بازاریابی 

منبع : bazaryabi.vip

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *